6 december 2020

Bökkers Mölle in de schijnwerpers
Misschien is het je al opgevallen, de Bökkers Mölle staat sinds 4 december ’s avonds weer in de schijnwerpers!
Rondom de molen zat een verouderde infrastructuur aan bekabeling en schijnwerpers. De bekabeling is waar nodig gerepareerd en de schijnwerpers zijn voorzien van nieuwe armaturen. Dit alles is vakkundig uitgevoerd door lokaal installatietechniekbedrijf Spekschate Olst BV.
Mede dankzij onze Vrienden staat de Bökkers Mölle er in het donker weer prachtig bij!
Verrassing achter een contactdoos
Tijdens de installatiewerkzaamheden kwam er achter een contactdoos nog iets bijzonders tevoorschijn! Een, op de dag af, 80 jaar geleden geplaatst opschrift op een van de balken. Dit wilden we je natuurlijk niet onthouden.
De ontdekking heeft een extra feestelijk tintje, 4 december is de verjaardag van Henk Bökkers (de vader van Bastiaan).

4 dec 1940
F. Th. G. Bökkers (tweelingbroer van Henk)
H.E.A. Bökkers (Henk)
Zonen van J.F.A. Bökkers

Net buiten de foto staan de namen van de andere kinderen van opa J.F.A. en oma Bökkers.

 

November 2020

Update verbouwing
Zoals we in juli jl. hebben gedeeld stond er een verbouwing voor de deur van de molen (het plaatsen van drie trappen van begane grond tot bovenste zolder in de molen, inclusief balustrades) om zo de molen beter toegankelijk te maken voor het publiek. Mocht je de molen de afgelopen periode bezocht hebben dan zal je het waarschijnlijk al opgevallen zijn, deze trappen zijn nog niet geplaatst. Dit ivm privé omstandigheden van het molenaarsechtpaar. Zodra de omstandigheden het toelaten zal de verbouwing aanvangen.

 

 

 

3 juli 2020

Verbouwing

We hebben verbouwnieuws!

 

 

 

Het bestuur van Stichting Erfgoed Bökkers Mölle vergadert periodiek om ideeën en plannen voor de molen en haar toekomst uit te werken. Ons doel is het behouden van het erfgoed voor volgende generaties alsmede om mogelijkheden te creëren om de molen op een positieve wijze uit te dragen en onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

Door de financiële bijdrage van onze Vrienden zijn we dan ook heel erg trots dat we, na goed overleg met moleneigenaar Stichting IJssellandschap en gebruiker Maalderij Bökkers, een eerste concreet plan hebben wat de komende maanden al ten uitvoering wordt gebracht; Dit betreft het publieksvriendelijk toegankelijk maken van de molen door het plaatsen van drie trappen van begane grond tot bovenste zolder in de molen, inclusief balustrades.

Zodat iedereen dit mooie, bijzondere monument én het molenaarsvak, door Bastiaan en Henk Bökkers, van dichtbij en toch op veilige afstand kan bekijken. Hierdoor is de molen tijdens openingsuren van de bakkerij te allen tijde en zonder begeleiding toegankelijk voor toeristen, geïnteresseerden, bezoekers van de winkel, etc.

Op dit moment worden de uitvoeringsplannen uitgewerkt en de aannemer zal hopelijk binnenkort beginnen met de verbouwingswerkzaamheden.

We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Zou je het behoud van de molen en haar erfgoed ook graag financieel willen ondersteunen? Meld je dan hier aan als Vriend van de Bökkers Mölle!

 

 

 

16 maart 2020
Ivm de overheidsmaatregelen mbt het coronavirus is de molen tot nader bericht gesloten voor bezoek en bezichtiging.
De winkel en bakkerij van Maalderij De Bökkers Mölle blijven, met aangepaste openingsstijden, geopend:
Woensdag t/m zaterdag 09.00 – 16.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur
Eerste en Tweede Paasdag gesloten (zondag 12 en maandag 13 april 2020)
Blijf gezond!

13 januari 2020
Inmiddels zijn we alweer even onderweg in het nieuwe jaar. Het bestuur van Stichting Erfgoed Bökkers Mölle heeft haar eerste vergadering van het jaar gehad en diverse plannen voor het komende jaar besproken.
Sinds de oprichting 10 mei ’19 hebben al ruim 120 Vrienden zich aangemeld als Vriend van de Molen. Daar zijn we hartstikke trots op!
Voor het komende jaar heeft de stichting de volgende doelen gesteld:
~ Aantal Vrienden uitbreiden
~ Bezoekersfaciliteiten uitbreiden (extra trap, bezoekersruimte, buitenverlichting -stralers om molen te belichten-)
~ Eerste zaterdag van de maand rondleidingen door vrijwilligers (naast de rondleidingen door de molenaar en zijn vrouw)
(Wil je een rondleiding door de molenaar? Dat kan ook, klik hier).

Daarnaast zijn er een aantal evenementen in het vooruitzicht. Ook daar zal de stichting invulling aangeven. Noteer ze vast in je agenda:
~ 9 & 10 mei Open Molendag 2020
~ 10 mei 1-jarig bestaan van Stichting Erfgoed Bökkers Mölle
~ 12 & 13 september Open monumenten (molen) dag

 

 

1 januari 2020

Namens het bestuur van Stichting Erfgoed Bökkers Mölle een heel gelukkig nieuwjaar in goede gezondheid!
De Bökkers Mölle is i.v.m. vakantie van molenaar Bastiaan en Marina t/m 10 januari 2020 gesloten.

 

 

 

Vanaf zaterdag 11 januari zijn de deuren van de mölle weer geopend en bent u weer van harte welkom.

 

Maandag 30 en dinsdag 31 december 2019 – Oliebollenfeest Bökkers Mölle

We tellen de dagen al weer af naar een nieuw jaar! Maar niet voordat we heerlijke oliebollen hebben gehaald bij de Bökkers Mölle!
Maandag 30 en dinsdag 31 december tussen 9.00 – 17.00 uur worden er weer oliebollen gebakken, welke zo vers uit de pan, in de zak mee naar huis gaan.

Voor onze Vrienden ligt er een zak met 5 verse oliebollen klaar, neem je je afhaalbewijs mee?

Ben je nog geen Vriend maar zou je dat willen worden? Welkom!
Meld je hier aan als Vriend of kom 30 of 31 december naar de oliebollentent, meld je aan als Vriend en dan ligt er ook voor jou een zak met 5 verse heerlijke oliebollen klaar!

Door Vriend te worden steun je met een jaarlijkse donatie van 50 euro het Rijksmonument de Bökkers Mölle. Om nu, maar ook in de toekomst de functie van dit prachtige monument te behouden. De middelen worden ingezet voor onderhoud, exploitatie, maar ook voor openstelling en educatieve doelen.

 

 

Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 – Open molendagen